Sankt Botvids Väg 28, 145 65 Norsborg
+46 8 525 20 600
exp@botfri.se

Välkommen till Botkyrka friskola

Alla elever är allas!

Botkyrka Friskola är en avgiftsfri fristående grundskola för elever från förskoleklassen till nian. Skolan startade 1993 och blev därmed den första friskolan i Botkyrka. Huvudman för skolan är JPK Education AB.

Botkyrka friskola har idag 400 elever med i snitt 20 elever per klass. Vi huserar i två olika byggnader – Hammerstagården (f-6) och Kyrkskolan (7-9). Skolan är belägen i en naturskön omgivning med buss och T-bana på gångavstånd. Till skolan hör även en idrottshall och ett eget skolkök.

Arbetsmiljön på Botkyrka Friskola är lugn och harmonisk. ”Öppna dörrar” och närhet mellan elever och lärare är andra faktorer som präglar Botkyrka Friskola.Skolans arbetssätt präglas av nära relationer och varierande undervisningsstilar, allt för att försöka nå varje elev där han eller hon kunskapsmässigt befinner sig. Frihet under ansvar är ett talesätt som har funnits på skolan ända från början.

Alla klasser åker varje år lägerskolor och när barnen slutar årskurs nio har man hunnit med att göra stadsvandringar både i Stockholm och i Edinburgh. Man får även fått chansen att uppleva ö-liv i skärgården och skidåkning i fjällen.  Vi tror att dessa lägerskolor är viktiga för att skapa gemensamma minnen och upplevelser och på så sätt skapa god klassammanhållning och skapa goda relationer mellan lärare och elever.

 VÅR VISION

Vår vision på skolan är att alla elever som har gått på skolan ska vara:

  • Kompetenta – Eleverna ska ha goda ämneskunskaper.
  • Sociala – Eleverna ska ha respekt för varandra och sin omgivning. De ska veta hur man behandlar varandra, sina och andras saker.
  • Ansvarsfulla – Eleverna ska ta ansvar för sin egen inlärning, handlingar och arbetsmiljö.
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.