Ställ ditt barn i kö

Det finns 2 sätt att ställa sig i kö till Botkyrka Friskola.

  • Det enklaste sättet är att fylla i DETTA dokument. Fyll i alla uppgifter och tryck på spara så kommer ert barn direkt in i kön och ni kommer inom ett par dagar få ett svarsmail på att vi tagit emot er ansökan.
     
  • Skriv ut och fyll i DENNA blankett. Skicka eller lämna den till skolan.
    Vänligen skriv tydligt!
    Blanketten kräver Adobe Acrobat Reader. Har du inte Acrobat Reader kan du ladda ned programmet gratis från Adobes hemsida.

Kom ihåg att om du bor i Botkyrka kommun måste du söka både via Botkyrka Friskolas eget kösystem och via kommunens system min skola

Skolvalet i Botkyrka kommun

Har du ett barn som är 6 år och skall börja förskoleklass?

Du kan ställa ditt barn i Botkyrka Friskolas kö men du måste även göra Skolvalet i Botkyrka Kommun. Man börjar inte automatiskt i den skola som man står i kö till eller till den skola man bor närmast. Man måste aktivt ansöka om plats där man vill gå i skola. Om du inte gör ett skolval kommer ditt barn att placeras i en skola i ditt område där det finns plats kvar.

Skolvalet sker i januari varje år. Du kan inte ansöka om en plats innan skolvalets start men du kan ställa dig i vår interna kö. För att ställa dig i kö välj av de 2 ovanstående alternativen. 

Ansökan till skolvalet gör du här.

Frågor?

Kontakta gärna expeditionen på telefonnummer 08-52520600 om du har frågor kring ansökningar.

Broschyr från kommunen om skolvalet

Information in other languages